EIB ir viens no LU partneriem - finansētājiem Rakstu mājas būvniecībā. Šogad LU maģistrantūrā un doktorantūrā STEM studējošajiem tiek dota jauna, unikāla iespēja piedalīties Vienlīdzības stiprināšanas akadēmijā, kuras laikā tiks diskutēts par sievietēm zinātnē, karjeru un investīcijām. Pasākums notiks 6 dienu garumā - attālināti 30.septembrī - 2.oktobrī, kā arī Luksemburgā no 22.oktobra līdz 24.oktobrim.  

Ja esi LU STEM jomas maģistrantūras vai doktorantūra programmas students un Tevi interesē vienlīdzības, ilgtspējas un invesstīciju jautājumi - piesakies!


Lai uzzinātu vairāk, iepazīsties ar EIB vasaras skolas nolikumu un reģistrējies!


Biežāk uzdotie jautājumi:


Kas ir EIB Vienlīdzības stiprināšanas akadēmija?

Tā ir Eiropas Investīciju bankas rīkota jauna iniciatīva, kurā piedalās studējošie un nozares jaunie speciālisti no visas Eiropas. Pasākuma laikā tiks diskutēts par STEM, zinātni, ilgtspēju, investīcijām un sieviešu īpatsvaru nozarē. 


Kur un kad notiks EIB Vienlīdzības stiprināšanas akadēmija?
EIB Vienlīdzības stiprināšanas akadēmija notiks attālināti no 2024.gada 30.septembra līdz 2. oktobrim (attālināti) un no 2024.gada 22.oktobra līdz 24.oktobrim klātienē - Luksemburgā.


Cik LU studenti tajā piedalīsies?
Konkursa kārtībā tiks izvēlēti līdz 10 LU maģistrantūras un doktorantūras studiju programmu studējošie, kas tiks izvirzīti EIB. EIB izvēlēsies kopsummā 40 Vienlīdzības stiprināšanas akadēmijas dalībniekus no dažādām Eiropas valstīm. LU izvirzīšana nenozīmē automātisku dalību pasākumā.


Kas var piedalīties konkursā?
STEM LU maģistrantūras vai doktorantūras studiju programmas studējošie (studiju programma jāabsolvē ne ātrāk kā 2024.gada rudens semestrī).


Kas jādara, lai piedalītos konkursā?
Jāaizpilda pieteikuma anketa un jāsagatavo motivācijas vēstule un CV (aizpildāms angļu valodā) jāievieto pieteikšanās anketā vai arī jāiesūta pa pastu: "Latvijas Universitāte", Rīgā, Jelgavas ielā 3, 626. kab. līdz pieteikšanās termiņa beigām.

 
Kāds ir pieteikšanās termiņš?
2024. gada 21.jūlijs pulksten 23.59.


Kādas ir izmaksas?
EIB sedz visas izmaksas, kas saistītas ar uzturēšanos (dzīvošana, transports, ēdināšana).

Dalīties